Du er her: 
søndag08nov2020

Koncert med Nordic String Quartet

søndag08nov2020 kl. 16:00 - 17:00

Nordic String Quartet

(Koncerten gennemføres i samarbejde med Ribe Musikforening)

Det er med stor glæde, at Ribe Musikforening igen kan byde Nordic String Quartet velkommen, og vi ser frem til endnu nogle skønne stunder i deres selskab.

Denne gang er Kirstine Schneider, vl., Mads Haugsted Hansen, vl., Daniel Eklund, vla., og Lea Emilie Brøndal, vcl., gået sammen med komponisten Hanne Tofte Jespersen om projektet ”Urolige tider”, hvor hendes egen kvartet sættes sammen med Benjamin Brittens 1. kvartet, skrevet under komponistens kortvarige eksil i USA under 2. Verdenskrig, og Joseph Haydns opus 76,2, ”Kvinterne”, der blev en af de sidste af Haydns i alt 68 strygekvartetter. Den er fra 1797, hvor Europas gamle orden – som den 65-årige Haydn i høj følte sig hjemme i – nu efter den franske revolution var i opbrud og stod på tærsklen til de afgørende revolutionskrige 1798-1802.

Hanne Tofte Jespersen forholder bevidst vor tids (europæiske) politiske uro til den historiske kontekst og lader spændvidden mellem musik fra vores egen samtid og den ældre musik være en slags klangbund for sin egen nye kvartet.

Entré kr: 100

i: Sct. Catharinæ Kirke